Nathan De Strycker

Communicatieverantwoordelijke

Nathan De Strycker (°1996) is sinds maart 2021 ombudsman op het partijsecretariaat van de N-VA. De ombudsdienst beantwoordt alle schriftelijke en telefonisch publieksvragen over de standpunten van de N-VA. Nathan maakt als sinds 2017 deel uit van de N-VA Schelle ploeg en met zijn 25 jaar is hij de jongste van ons bestuur. Sinds 2018 is Nathan communicatieverantwoordelijke van N-VA Schelle.

Nathan studeerde in 2019 af als politieke wetenschapper aan de Universiteit Antwerpen. Voor zijn masterproef bestudeerde hij het Instagramgebruik van Vlaamse toppolitici tijdens de laatste Vlaamse en federale verkiezingen. Als politicoloog is hij van kinds af aan gepassioneerd door de nationale politiek en volgt hij de politieke actualiteit op de voet.

Wat zou jij willen veranderen in Schelle?
"Als politieke wetenschapper is het voor mij duidelijk dat de inspraak en communicatie in Schelle veel beter kan. Dit is echter een verantwoordelijkheid van zowel de politiek, als van de burger. Mijn eerste voorstel was een oprichting van een kindergemeenteraad, zodat de stem van onze toekomst alvast vertegenwoordigd wordt. Naast meer inspraak is het voor mij ook belangrijk dat de burger beter en sneller geïnformeerd wordt. In 2021 heb ik meermaals opgeroepen om de gemeenteraad toegankelijker te maken voor de Schelse burger." zegt Nathan. "Verder zou Schelle meer en betere intergemeentelijke samenwerking moeten hebben. Een kleine gemeente als Schelle zal altijd voordelen hebben door samen te werken over alle beleidsdomeinen heen."

Wat zijn je hobby's?
In mijn vrije tijd ben ik een gepassioneerd schaker. Dit uit zich vooral in het spelen van vele (internationale) toernooien en begeleiden van schakers. Verder ga ik regelmatig sporten (fietsen en lopen) en ben ik een grote fan van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.