Schelle moet aangenaam én leefbaar blijven

Op 18 november 2021, over deze onderwerpen: Wonen & Leven

Heeft u het nieuws over de volgende wilde bouwplannen in Schelle al gehoord? Schelle krijgt een nieuw volgebouwd dorpscentrum, een nieuwe wijk aan de Electrabelsite en tientallen nieuwe woningen achter de Frans Cretenlaan. Zoals elke Schellenaar aanvoelt, is het groene karakter van Schelle er de afgelopen twintig jaar fors op achteruitgegaan. Voor onze partij is het wel genoeg. Het huidige gemeentebestuur wekt de indruk een groen Schelle na te streven. Maar is dat zo? In deze brochure schotelen wij u enkele onmiskenbare objectieve feiten voor.

Schelle wordt volgebouwd

In eerste instantie stellen we vast dat de bouwwoede van de afgelopen decennia niet gestopt is. En ja, de Schellenaar heeft een baksteen in de maag, jongeren willen een eigen huis bouwen. Maar de vraag blijft of de bouwwoede op een constructieve, ecologische en doordachte manier wordt uitgevoerd.

Mobiliteitsproblemen van en naar Electrabelsite

Toen Electrabel zijn gronden verkocht, had de gemeente Schelle de mogelijkheid om die lap grond op te kopen via haar voorkooprecht. Dat deed ze niet, met alle gevolgen van dien. Het gemeentebestuur volhardt in zijn keuze voor nieuwe wooneenheden, ondanks de mogelijke mobiliteitsproblemen. Schelle schitterde door afwezigheid op tal van vergaderingen van de vervoersregioraad. Als je afwezig bent op vergaderingen waar zeer belangrijke beslissingen genomen worden, valt het maar af te wachten of de busdienst, die het bestuur met grote woorden aankondigt, er wel degelijk zal komen.

Nog meer woningen in nieuwe dorpskern

Een nieuw dorpscentrum bouw je niet elke dag. Daarom is het belangrijk om doordacht te kiezen voor open ruimte en slimme gebouwen. Helaas moeten we samen met u vaststellen dat er maar één prioriteit lijkt te zijn: Schelle volbouwen om meer inkomsten te garanderen. N-VA Schelle vroeg al meermaals om het plan te hertekenen en om de Schellenaar eindelijk inspraak te geven over alle nieuwe projecten. Vanop de oppositiebanken trachten we de Schelse bouwwoede af te stoppen. Bij de volgende verkiezingen hebben we daarbij uw hulp méér dan ooit nodig

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is