Belastingen zijn hoger dan gemeentebestuur aangeeft.

Op 3 februari 2023, over deze onderwerpen: Bestuur, Economie, Wonen & Leven

Op pagina 3 van het infoblad (01/23) van Schelle lazen we volgende leugen van onze burgemeester: “De voorbije jaren daalde de personenbelasting tot 6% (de laagste van Vlaanderen)”. Recente onderzoeken tonen aan dat het niveau van wiskunde en economie daalt bij de studenten, maar ook onze burgemeester zou flagrant gebuisd zijn op deze vakken.

Een grondige fact check om dit statement te ontkrachten is niet nodig. Enkele gemeenten in de zeer nabije buurt van Schelle hebben bijvoorbeeld al een lagere aanvullende personenbelasting (APB) o.a.: Aartselaar en Kontich. Iedereen weet dat we leven in tijden van fake news, maar dat zelfs ons gemeenteblad gebruikt wordt om pertinente leugens te verkondingen is een gevaarlijk precedent.

 

Het bredere financiele plaatje

N-VA schelle toonde al meermaals aan dat er naast de personenbelasting vaak gekozen wordt voor hogere belastingen en accijnzen op andere vlakken. Denk maar aan de vuilniszakken die met 50% stegen in 2023. Of de belasting op vastgoedinformatie die meteen de duurste is in Vlaanderen momenteel.

“Een belasting van hetzelfde niveau als de aanvullende personenbelasting (APB) zijn de opcentiemen onroerend voorheffing (OOV). Hiervoor bevinden we ons als Schelle boven de mediaan van alle Vlaamse gemeenten!” zegt Nathan De Strycker, bestuurslid N-VA Schelle. “Bovendien zien we dat Schelle maar liefst 9 extra belastingen heeft ingevoerd in 2022 tegenover 2021. Deze stijging van maar liefst 36% is de 5de hoogste van heel Vlaanderen.”

“Toch vonden we dit opzettelijk bedrog, dat te lezen is in een infoblad dat door belastinggeld van de Schelse burger betaald wordt, er ver over. N-VA schelle heeft dan ook gepleit voor een onmiddellijke rechtzetting.” aldus Danny Schoenderwoert, gemeenteraadslid N-VA Schelle.

Weggelachen

Het ontbrak de burgemeester op de gemeenteraad weer aan het respect en fatsoen. Ons verzoek om dit stante pede recht te zeggen werd door de burgemeester onthaald op sarcasme en vooral minachting. N-VA Schelle zal nu de nodige juridische stappen zetten zodat de Schelse burger correct wordt geïnformeerd.

“Sterk oppositiewerk wordt door de burgemeester altijd genegeerd en beschimpt. Het gemeentebestuur verhult zich in een 'zitten-en-zwijgen-strategie’ die bij oplopende discussies steeds verzandt in grove verwijten aan de oppositieleden.” vult Koen Vaerten aan, fractieleider N-VA Schelle.

Iedere economist en financieel expert zal aangeven dat N-VA Schelle het wel degelijk bij het rechte eind had. Dat net objectieve cijfers en feiten door onze burgemeester worden genegeerd is verontrustend. De Schelse burger verdient beter!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is