Extra subsidies voor lokale handelaars

Op 27 maart 2020, over deze onderwerpen: Bestuur, Economie

Sinds de start van de coronacrisis ondervinden vele handelszaken problemen. Daarom stelt N-VA Schelle extra subsidies voor om onze lokale handelaars te steunen.

Samenwerking
“Als partij stellen we voor om volgende gemeenteraad een extra subsidiefonds te openen om Schelse middenstanders te ondersteunen. Met deze extra middelen kan de gemeente, in samenwerking met de Handelsvereniging Schelle (HVS), nu of na de crisisperiode bepaalde extra acties opzetten om de middenstand een duw in de rug te geven.”, zegt Rita Jacobs. “Het is van essentieel belang dat de gemeente samenwerkt met lokale ondernemingen om de meest adequate maatregelen op te zetten”.

Communicatie
Al sinds het begin van de crisis blijft de gemeentecommunicatie onvoldoende richting de lokale Schelse handelaren. Daarom pleit N-VA Schelle voor een intensievere communicatie tussen de middenstand en het gemeentebestuur. Het is voor de lokale economie van groot belang dat alle maatregelen snel en duidelijk worden doorgegeven.

Vlaamse regering
De Vlaamse regering keurde vorige week maatregelen goed om de impact van het coronavirus op onze samenleving in te dijken. "Vanaf vandaag kan je als onderneming online jouw #corona-hinderpremie aanvragen. Hoe dat moet lees je hier: https://bit.ly/2UkUFH1", zegt Wietse Robbroeckx.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is