Jong en ambitieus - Kent u Luna Boumans al?

Op 1 juni 2024, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Economie, Jeugd & Sport

Jong en ambitieus

Ik ben Luna Boumans en jullie kunnen mij op 9 juni terugvinden voor de federale verkiezingen op de 17de plaats voor de Kamer.

Ik wil meewerken aan een mooier en welvarender Schelle, waar economie terug kan heropleven en jongeren zich thuis kunnen voelen. Ik hoor jullie denken “die is nog heel jong”, dat klopt maar daardoor niet minder ambitieus. Als ik iets wil, zal ik er ook volledig voor gaan. Doordat ik nog zo jong ben, heb ik ook een andere kijk op het leven en de welvaart. Ik vind het persoonlijk schrijnend om te zien dat jonge twintigers het zeer moeilijk krijgen om hun leven op te bouwen zonder financiële hulp van thuis uit.

Zekerheid voor de toekomst

Helaas gebeurt het ook vaker en vaker dat gezinnen die 2 kostwinners hebben niet meer rondkomen. Het kan zo niet meer verder, zij die werken moeten beloond en geholpen worden. Welvaart is voor mij zekerheid bieden naar de toekomst toe, ongeacht de leeftijd. Vanuit mijn visie is het makkelijker om te spreken voor de jongeren en de economie. Ik geloof sterk in het aanbieden van voordelen aan bedrijven, zoals belastingvermindering, om hen te stimuleren jongeren aan te nemen.

Werken moet beloond worden

Tegelijkertijd moeten we investeren in onderwijs en beroepsopleidingen om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het cruciaal dat net afgestudeerden de kans krijgen om direct naast hun vast werk een flexi-job te kunnen uitoefenen, gezien de toenemende kosten van levensonderhoud. Werk moet altijd worden beloond, ongeacht de leeftijd of ervaring van de werknemer!

Mijn grote droom

Mijn verhaal : Ik ben altijd een ondernemend persoon geweest die problemen wil aanpakken en onrecht uit de wereld wil helpen. Ik wil een verschil maken in de maatschappij, iets betekenen voor mensen en ook voor dieren. Mijn grote droom is dan ook om op een dag minister van Dierenwelzijn te worden en zo de belangen van de dieren te kunnen verdedigen.  Verder wil ik ook een stem geven aan kwetsbare jongeren en aan jongeren in het algemeen.

In 2022 ben ik lid geworden van de partij in Schelle. Als ik nu terugkijk naar de korte periode waarin ik lid ben geworden en nu als kandidaat opkom op het federale niveau, durf ik wel zeggen dat ik trots ben op mezelf. Ik sta nog maar aan het begin van mijn politieke carrière maar ik heb er al heel veel zin in!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is