Nieuwe sportcluster; wat met de betaalbaarheid en mobiliteit?

Op 20 januari 2023, over deze onderwerpen: Jeugd & Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts keurde onlangs een ruime subsidie van meer dan 1  miljoen euro goed voor de sportcluster die voorzien wordt in de Kapelstraat in Schelle (Voetbal Schelle Sport). Onze minister Weyts zette voor gans Vlaanderen 12,5 miljoen euro opzij waarvan Schelle het op één na grootste bedrag toebedeeld kreeg. Schelle krijgt eindelijk de sportinfrastructuur die het verdient.

De sportcluster voorziet een paar sporthallen met half ondergrondse parking. Momenteel is de infrastructuur aanwezig voor voetbal, padel en tennis. In de toekomst zal dit uitgebreid worden met o.a. basket, volleybal, gymsport en vechtsporten. Dit is maar een kleine greep uit het totaal mogelijke sportaanbod dat hier zal ontstaan.

FINANCIËLE HAALBAARHEID

Belangrijk om op te merken is dat het hier gaat over een project van meer dan 8 miljoen euro, waarvan meer dan 1 miljoen euro gesubsidieerd wordt door onze minister. Hierdoor blijft er een investering over van ongeveer 7 miljoen euro waarmee het volgende bestuur en de volgende generaties van Schelle opgezadeld worden. Gezien de huidige ongezonde financiële situatie van onze gemeente, vraagt N-VA  snel een gedetailleerd plan van aanpak.

MOBILITEITSPROBLEMEN

Tevens volgt uit de bovenlokale scope van het project dat er ook qua mobiliteitsdruk een behoorlijke hypotheek komt op de directe en iets minder nabije omgeving van het sportcomplex. 

In de gemeenteraad zullen we als N-VA fractie blijven hameren op de verkeersveiligheid in de Kapelstraat en de leefbaarheid van de buurt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is