Project ‘Schelle 2030’ goedgekeurd

Op 1 september 2018, over deze onderwerpen: Samenwerking, Schelle 2030, Verkiezingen 2018, Wonen & Leven

Op de gemeenteraad van donderdag 30 augustus stelden de architecten nogmaals de plannen voor de toekomst van Schelle voor.  N-VA nam samen met de andere gemeenteraadsleden akte van de plannen, maar heeft veel bezwaren.  

Vernieuwing van onze dorpskern

Het gemeentebestuur startte in 2016 samen met intercommunale IGEAN voor het uittekenen van een nieuw dorpscentrum voor de gemeente Schelle. Vervolgens kreeg een Nederlands architectenbureau de opdracht om een concreet plan uit te werken. In september 2017 werd dat plan voorgesteld aan de inwoners van Schelle. Het plan bevat een vernieuwing van de fabiolalaan, een herinvulling rond het parochiaal centrum de mouterij, een brug over de vliet en vooral de nieuwbouw van verschillende appartementsblokken.

Inspraak voor u

Een park aan de vliet, een klein dorpsplein, sleutelen aan de waterhuishouding, een nieuw gemeentehuis en een wildgroei aan appartementen. Er zijn ook veel tegenkantingen:  zowel voor N-VA als voor vele Schellenaren. De bezwaren zijn er, maar worden niet aanhoord.  Alleen N-VA spreekt zich uit tegen het huidig plan.  Deze plannen zijn de basis waarmee in de toekomst onderhandeld wordt, dus als niemand dit plan tegenhoudt,  zal de toekomst van Schelle er uitzien zoals vandaag voorgesteld.

Onbeantwoorde vragen

Waar zijn de sporthal, de visputten, het Gildenhuis, de baskethal en de Delhaize naartoe?  300 nieuwe woningen brengen ongeveer 500 auto's mee, waar gaan die parkeren?  Er is nog veel denkwerk te verrichten, en snelle antwoorden als "onder de grond" en "weg uit het centrum" tonen aan welke richting het huidige bestuur uit wil.

14 oktober kiest u

Op dit moment in de ontwikkeling is het aan u om te kiezen.  Dit is het ultieme eindproduct van 18 jaar beleid dat nu in een toekomstvisie wordt gegoten: gelukkig is er nog 14 oktober!  Steek samen met N-VA een stok voor dit plan. Kiest u mee voor een bruisend dorpscentrum? Geen woon- of slaapgemeente, wij gaan resoluut voor een leef-gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is