Vestigingspremie voor huisartsen

Op 20 oktober 2021, over deze onderwerpen: Wonen & Leven

Op de gemeenteraad van 14 oktober keurden we het voorstel goed om een premie toe te kennen aan elke huisarts die in Schelle een praktijk opstart of in een doktersassociatie instapt.

Een heel mooi initiatief! 


Maar we stellen ons wel enkele vragen omtrent de effectiviteit van deze premie. Is het bedrag van 6.500 euro wel voldoende? Werd dit voorstel ook besproken met de bestaande Schelse huisartsen, zodat zij ook hun advies en tips konden geven? Of de premie volstaat, zal de tijd moeten uitwijzen, was het antwoord van de burgemeester.

Mogelijks had een overleg met de huisartsen hierin al meteen meer duidelijkheid kunnen brengen en had zo’n overleg nog andere nuttige pistes naar boven kunnen brengen. Jammer genoeg bevestigde de burgemeester tijdens de gemeenteraad er geen enkel overleg georganiseerd werd met de Schelse huisartsen. Alweer een gemiste kans voor toch een zeer nijpend probleem volgens N-VA Schelle.  Ondanks het feit dat we dit voorstel wel degelijk genegen zijn, moeten we tegelijkertijd vaststellen dat er meer in had kunnen zitten.

Overleg en inspraak met de Schelse burger blijft een hekel punt voor het Schelse gemeentebestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is