Wijk Clement Bolsens moet veiliger

Op 8 februari 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Veiligheid, Wonen & Leven

Op enkele jaren tijd is de wijk van de Clement Bolsensstraat sterk veranderd. Naast de nieuwe assistentiewoningen voor ouderen werd er ook een compleet nieuwe woonwijk gebouwd. “Door deze evolutie zullen er meer wagens de wijk doorrijden, wat soms zorgt voor erg gevaarlijke situaties”, zegt gemeenteraadslid Rita Jacobs

 

GEVAARLIJKE SITUATIE

Stilaan worden de nieuwe huizen achter de Clement Bolsensstraat opgeleverd, een geheel nieuwe wijk. Deze nieuwe woonsten zorgen nu al voor meer doorgaand verkeerd, waardoor er enorm gevaarlijke situaties ontstaan. “In die wijk spelen kinderen en gaan ouderen wandelen, een ongeluk is daar snel gebeurd. Wij hebben reeds de desbetreffende instanties gecontacteerd maar kregen geen antwoord”, zegt Rita Jacobs.

 

GEMEENTE WIL WACHTEN

Op de vraag van enkele buurtbewoners hebben wij de mogelijkheden bekeken om het in- en uitrijden van de wijk veiliger te maken. Onze voorstellen werden reeds overgemaakt, maar konden op niet veel begrip rekenen. “Op de gemeenteraad kregen we te horen dat de gemeente eerst wil wachten op de volledige oplevering van de nieuwe wijk. Jammer dat men niet direct iets wil doen voor de verkeersveiligheid. Bloembakken of een nieuwe snelheidsdrempel zouden al wonderen doen”, besluit Rita Jacobs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is