Worden jullie ook een sportclub met een gerust hart?

Op 1 oktober 2014

Schelle is een sportieve gemeente: het voetbalplein, de sporthal, of gewoon onze rivierdijken zijn vaak goed bevolkt met sporters jong en oud.  

Het is dan ook geen wonder dat onze gemeente zo veel sportclubs telt.  En dat is goed ook!  Want als je aan sport doet, wat is er dan beter dan te sporten met andere gelijkgestemden?  De clubs zelf zijn blij met al die sporters, en proberen ieder lid zo goed mogelijk te begeleiden.  En daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken. 

Via deze weg wil N-VA de sportclubs van Schelle dan ook melden dat ze eventueel beroep kunnen doen op een opleiding die het sporten in de club veiliger kan maken:

Het rode kruis biedt namelijk met steun van de Vlaamse overheid aan 225 sportclubs een opleiding reanimeren en defibrilleren aan.  Zo wil Rode Kruis-vlaanderen van sportclubs een veiligere plek maken. 

Tijdens deze opleiding leren sportclubs hoe ze een bewusteloos slachtoffer benaderen, hoe ze moeten reanimeren en hoe ze een AED (automatische externe defibrillator) moeten gebruiken. 

De opleiding is bedoeld voor iedereen die aan een sportclub verbonden is: trainers, sporters, bestuursleden, begeleiders, supporters ... Door de steun van de Vlaamse overheid blijft de opleidingsprijs voor de club beperkt tot 75 euro.

Let wel, dit project is beperkt in aantal clubs die kunnen deelnemen, daarom is het aan te raden dat elke sportclub de bijhorende vragenlijst invult, volg daarom de onderstaande link om verdere uitleg te lezen op de website van Vlaams minister voor sport Philippe Muyters, en hopelijk kan u dan binnenkort samen met uw sportclub meedoen aan de opleiding.

N-VA hoopt dat zo veel mogelijk sportclubs mogen deelnemen, en hoopt ook dat deze initiatieven ook door ons gemeentebestuur ondersteund zullen worden, en misschien is dit wel een stap naar de effectieve installatie van een AED toestel in onze gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is