Gaat er dan eindelijk zwemwater zijn voor de Schellenaar?

Op 23 november 2020, over deze onderwerpen: Jeugd & Sport
zwembad boom

Er werd al veel geschreven en gedebatteerd over het beschikbare zwembadwater voor de Schellenaar. De tijd dringt en zwemwater is belangrijk voor onze schoolkinderen, voor onze sporters en voor onze burgers in het algemeen. We willen er ook zeker van zijn dat elk van onze Schelse kinderen leert zwemmen, dit staat trouwens in de eindtermen. Het is de plicht van elk gemeentebestuur om zwemwater voor schoolkinderen te voorzien. Dit geldt ook voor het Schelse gemeentebestuur!

De feiten

Een zwembad kost handenvol geld. Het is overduidelijk dat dit te duur is voor één gemeente.  Vandaar het idee om een Rupelzwembad te gaan bouwen, ondersteund door de overige Rupelgemeenten en Aartselaar. Na een onafhankelijke studie werd gekozen om dit zwembad in Aartselaar te bouwen. Het Schelse gemeentebestuur haakte af na deze studie over ‘Rupelzwembad’ project. Volgens de CD&V meerderheid was de afstand van Schelle naar het nieuwe Rupelzwembad in Aartselaar te ver en de A12 oversteken bleek onoverkomelijk.

Schelle kan voorlopig nog gaan zwemmen in het zwembad van Hemiksem, maar deze mogelijkheid eindigt definitief op het einde van dit schooljaar 2020-2021. Zoals gezegd: de tijd dringt! Massaal!!

Een voorlopige oplossing?

Tot ons groot genoegen zagen wij plots een artikel in de krant verschijnen waarin onze schepen van sport aankondigde dat er zwembadwater zou zijn. De Schellenaren zouden zwemuren hebben in Hoboken en in Boom. Hoewel met Boom volgens de krant de onderhandelingen nog bezig zijn. Hoboken zou volgens datzelfde krantenartikel zelfs al vast staan. Weliswaar is dit geen permanente oplossing en dient het gemeentebestuur elk jaar opnieuw te onderhandelen. Hopelijk kunnen onze Schelse kinderen hier volgend schooljaar gebruik van maken.

Besluit

Dat de Schelse CD&V hier volledig blunderde, is wel duidelijk. Op een onverantwoorde manier negeren zij onze kinderen waarvoor zwemwater essentieel is. Een schepen van sport die vervolgens triomfantelijk in de krant staat met een tijdelijk oplossing is schrijnend.  Zeker als je weet dat Schelle betrokken was bij de enig juiste oplossing, en dat was samenwerken in het Rupelzwembad project. Onze gemeenteraadsleden brachten dit de voorbije jaren meermaals onder de aandacht in de gemeenteraad.

Met persoonlijke vendetta’s en wat drogredenen kom je echt niet verder en verzaak je aan je plicht als gemeentebestuur om steeds de beste oplossing na te streven voor je gemeente.

Wij kijken echter vol verwachting uit naar een definitieve ‘ja’ op deze tijdelijke oplossing, en hopen snel op een duidelijke visie naar de toekomst. N-VA gemeenteraadslid Elien Van Breedam volgt dit dossier op de voet. Wens je als eerste meer te weten over dit dossier, volg dan zeker onze website en sociale media.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is