Groepsaankopen voor meer buitensport

Op 1 juli 2021, over deze onderwerpen: Jeugd & Sport, Wonen & Leven

Groepsaankopen voor meer buitensport / outdoorfitnesstoestellen:

Sinds de coronacrisis zijn de enorme voordelen van kwalitatieve buitensportinfrastructuur nog duidelijker geworden. Het is dan ook voor lokale besturen de moment om te investeren in meer buitensportmogelijkheden.
Voor een lokaal bestuur gaan investeringen echter vaak gepaard met heel wat administratie en workload. Dit samen met de bijhorende kost vormt vaak een drempel om tot aankoop over te gaan.
Daarom maakt Vlaams minister van sport Ben Weyts het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker en goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur.


Lokale besturen en sportclubs kunnen immers intekenen op ‘Vlaanderenbrede groepsaankopen’, voor onder meer outdoorfitnesstoestellen en beweegbanken (zie bijgevoegd overzicht onderaan) met onder andere als meerwaarden:

  • Lokale besturen kunnen inkopen aan een lager tarief, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over bijvoorbeeld wettelijke of technische vereisten. Sport Vlaanderen staat hierbij in voor de kwaliteit.
  • Lokale besturen hebben door het intekenen minder administratief werk.
  • De kosten van zowel bestelproces als aankoop zijn betrekkelijk lager.
  • Deze aankopen maken deel uit van een bredere raamovereenkomst met allerlei voordelen van schaalvergroting.

Als lokaal bestuur geeft dit de opportuniteit om nog meer in te zetten op het sensibiliseren tot bewegen en bieden we meer mogelijkheden om veilig en gezond te sporten in eigen buurt.

Groepsaankoop reanimatiemateriaal en AED toestellen:

Ook voor deze aankopen wordt een groepsaankoop georganiseerd. Dit materiaal, maar ook de toestellen zijn vaak aanwezig in de buurt van sportsites en op openbare plaatsen.
Deelnemen aan deze groepsaankoop heeft voor een lokaal bestuur dezelfde meerwaarden/voordelen als deze voor de outdoorfitnesssporttoestellen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is