Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Schelle

Op 29 december 2022, over deze onderwerpen: Jeugd & Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Schelle deelt mee in de koek” zegt N-VA Schelle voorzitter Kris Huyck. Met € 1.042.875 aan Vlaamse steun voor Sportcluster Schelle kan deze verder uitgebouwd worden. Gedreven door dorps- en kernontwikkeling als gemeente in een regio met een mix van economische activiteit en landelijke wonen, dringt de verhuis van de baskethal en het aanpakken van de sterk verouderde sporthal zich op.

De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De 55 miljoen euro bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Schelle”

"De sportinfrastructuur in Schelle is jaren verwaarloos door het gemeentebestuur. Als lokale afdeling zijn we dan ook heel verheugd dan Vlaams minister van Sport Ben Weyts extra budget heeft kunnen vrijmaken voor de Schelse sporters." zegt Nathan De Strycker, communicatieverantwoordelijk N-VA Schelle.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is