N-VA Schelle geeft hulpverleners voorrang

Op 29 maart 2020, over deze onderwerpen: Gezondheid

Hulpverleners en mensen die in de zorg werken zijn van cruciaal belang tijdens de coronacrisis. Daarom wil N-VA Schelle hen ondersteunen waar mogelijk, onder andere door hen voorrang te geven in winkels door middel van een voorrangskaart, dit voorstel wordt door N-VA geagendeerd op de gemeenteraad van april. Op deze manier kunnen hulpverleners hun vrije momenten optimaal benutten om zich op te laden voor hun volgende shift. Concreet zullen enkel Schelse hulpverleners deze kaart kunnen aanvragen bij de gemeente en kan de kaart gebruikt worden in winkels die de "voorrang"affiche ophangen.

Voorrangskaart
“Deze voorrangskaart kannen zorgen voor gemoedsrust bij Schelse zorgverleners. Dankzij deze kaart hoeven ze zich geen zorgen te maken over de aanschuifrijen in de winkels. N-VA Schelle wil de Schelse zorgverleners zo een hart onder de riem te steken.”, zegt Chantal Jacobs.

Thuiszorgers
“Deze voorrangskaart zou ook kunnen gebruikt worden voor het zorgparkeren voor bijvoorbeeld thuiszorgers. Thuiszorgers hebben geen P+Z-kaart zoals thuisverplegers. Deze kaart zou hen ook de mogelijkheid geven om voor korte tijd voor een oprit of garage te parkeren”, vult Elien Van Breedam aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is